Search
Close this search box.
13 اردیبهشت 1403
Search
13 اردیبهشت 1403
میوه نارگیل

میوه نارگیل و خواص آن برای سلامتی

فهرست مطالب

خواص نارگیل، از لحاظ خواص سلامتی و زیبایی پوست و مو، بسیار مفید است. نارگیل یک میوه است که از درخت نخل کوکوس به دست می‌آید. در سراسر هند، صدها گونه نارگیل وجود دارد و طعم آن بسته به خاک محل کاشت متفاوت است. پوست خارجی نارگیل سبز است و به مرور زمان رنگ قهوه‌ای می‌گیرد. زیر پوسته سفتی وجود دارد و درون آن گوشت سفیدی قرار دارد. نارگیل با نام‌های مختلفی در مناطق مختلف هند شناخته می‌شود؛ به عنوان مثال، در هند به آن “ناریال”، در تامیل “تنکای”، در مالایالام “کاریکین” و در بنگالی “ناریکالا” گفته می‌شود.
در این مقاله از هاریکا ایده به بررسی 10 تا از خواص این میوه شگفت انگیز پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

خواص نارگیل

نارگیل تازه دارای آبی شیرین است که برای سلامتی بسیار مفید است و می‌تواند حتی به عنوان یک غذا مورد استفاده قرار گیرد. هسته نارگیل نه تنها سالم است، بلکه در دوران بارداری نیز مصرف آن ایمن است. همچنین، خواص نارگیل حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده است، اما بی ضرر می‌باشد. این میوه حاوی تری‌گلیسیریدهای زنجیره‌ای و اسیدهای چرب متوسط است. اسیدهای چرب متوسط به طرقی متفاوت توسط بدن جذب می‌شوند و به صورت مستقیم از دستگاه گوارش به کبد منتقل می‌شوند. در بدن، این اسیدها به کتون تبدیل می‌شوند و می‌توانند اثرات درمانی بر برخی اختلالات مغزی مانند صرع و آلزایمر داشته باشند.

هسته نارگیل نیز منبع عالیی از مس، کلسیم، منگنز، منیزیم و روی است. آب نارگیل حاوی قندهای ساده، الکترولیت‌ها و مواد معدنی است. روغن نارگیل نیز به عنوان یک غذای فوق‌العاده شناخته می‌شود به دلیل ترکیب منحصر به فرد اسیدهای چرب که تأثیر مثبتی بر سلامت دارد.

میوه نارگیل

سرشار از فیبر

نارگیل یک میوه است که حاوی فیبر است، و حدود 61 درصد نیاز روزانه به فیبر را تأمین می‌کند. فیبر موجود در خواص نارگیل می‌تواند به کاهش سرعت جذب گلوکز و کاهش قند خون کمک کند. همچنین، فیبر باعث انتقال مواد مغذی به سلول‌ها و تبدیل آنها به انرژی می‌شود که در کاهش استرس سیستم آنزیمی و لوزالمعده مفید است و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.

کنترل دیابت

مصرف نارگیل می‌تواند ترشح اینسولین و استفاده بهتر از قند خون را بهبود بخشد. علاوه بر این، تأثیر مثبت نارگیل بر روی هورمون‌های کنترل قند خون می‌تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به دیابت شود.

تقویت سیستم گوارشی و کمک به هضم

مصرف نارگیل به دلیل حاوی فیبر، می‌تواند به بهبود عملکرد سیستم گوارشی و هضم بهتر غذا کمک کند. همچنین، مصرف نارگیل می‌تواند از اختلالات معده و روده جلوگیری کند. این میوه همچنین در درمان تهوع و استفراغ مفید است.

میوه نارگیل

خواص ضدپیری

نارگیل حاوی ترکیباتی مانند سیتوکینین، کینتین و ترانسیتین است که خواص ضدسرطانی و ضدپیری برای بدن دارند.

5- تقویت سیستم ایمنی بدن:

مواد مغذی موجود در نارگیل می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. میوه نارگیل به دلیل دارا بودن خواص ضد ویروسی، ضد قارچی، ضد باکتریایی و ضد انگلی، می‌تواند بدن را در برابر انواع ویروس‌ها و باکتری‌های مضر محافظت کند. مصرف نارگیل می‌تواند در درمان بیماری‌های عفونی شدید مانند عفونت گلو، عفونت ادراری و کرم‌های روده مفید باشد.

کاهش چربی دور شکمی

مصرف نارگیل می‌تواند به از بین بردن چربی‌های خطرناک شکمی کمک کند. چربی‌های شکم، که خطرناک‌ترین نوع چربی‌ها هستند و عامل اصلی برخی بیماری‌ها محسوب می‌شوند، می‌توانند با مصرف روزانه 200 گرم میوه نارگیل به طول 12 هفته به طور قابل توجهی کاهش یابند.

میوه نارگیل

افزایش انرژی

نارگیل می‌تواند به افزایش انرژی و کمک به سوزاندن چربی‌ها کمک کند. تری‌گلیسیرید، که در روغن نارگیل وجود دارد، می‌تواند در طی 24 ساعت انرژی را به میزان 5 درصد افزایش دهد و در طولانی مدت به کاهش وزن کمک کند. تحقیقات نشان می‌دهند که نارگیل می‌تواند اشتها را کاهش دهد، به طوری که افراد پس از مصرف آن می‌توانند تا چندین ساعت بدون احساس گرسنگی باقی بمانند و قند خون ثابتی حفظ کنند.

حفظ سلامت دهان و دندان

از آب نارگیل به عنوان دهانشویه استفاده کنید تا باکتری‌های دهان را از بین ببرد، دهان را بهبود بخشد و به حفظ سلامت دندان‌ها کمک کند.

جلوگیری از خشکی پوست و تمیز کننده پوست

استفاده از روغن نارگیل بر روی پوست می‌تواند از خشکی و ترک خوردگی پوست جلوگیری کند و آن را مرطوب و نرم نگه دارد. همچنین، این روغن می‌تواند در درمان عفونت‌ها و برخی بیماری‌های پوستی مؤثر باشد. استفاده از تمیز کننده‌های نارگیل می‌تواند به دفع سموم، قارچ‌ها و باکتری‌های موجود در لایه‌های بیرونی پوست کمک کند و در کنار این عمل، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و پوست را محافظت کند.

میوه نارگیل

خواص نارگیل برای مو

استفاده از آب و روغن خواص نارگیل می‌تواند در درمان ریزش مو مفید باشد. کافیست قبل از شستشوی موها، آن‌ها را با آب یا روغن نارگیل ماساژ داده و سپس شستشو دهید. این عمل باعث تقویت و پرپشت شدن موها می‌شود و موها را صاف و نرم می‌کند. خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی نارگیل می‌تواند در درمان عفونت‌های پوستی مفید باشد و مشکلاتی مانند شوره سر، خارش و پشه‌ها که می‌توانند رشد مو را کاهش دهند، را درمان کند. همچنین، نارگیل می‌تواند به داشتن موهای براق و ابریشمی کمک کند. ویتامین K و آهن موجود در نارگیل موادی هستند که به حفظ سلامتی موها و بخشیدن زندگی به آنها کمک می‌کنند.

توجه داشته باشید که …

مصرف آب نارگیل برخی افراد می‌تواند باعث آلرژی و حساسیت شود، به خصوص در نوزادان و برخی بزرگسالان. همچنین، مصرف بیش از حد آب نارگیل ممکن است تولید ادرار را افزایش دهد. در صورت وجود مشکلات کلیوی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

آب نارگیل مناسب نیست برای افرادی که دچار سندرم روده تحریک‌پذیر هستند و در افرادی که فشار خون پایین دارند، ممکن است باعث افت شدید فشار خون شود.

استفاده بیش از حد از آب نارگیل ممکن است خطرناک باشد و به مرگ منجر شود، زیرا حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که می‌تواند تعادل الکترولیتی بدن را بهم بریزد. همچنین، نوشیدن آب نارگیل در شب ممکن است باعث شب ادراری شود.

اشتراک گذاری در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *