Search
Close this search box.
23 اردیبهشت 1403
Search
23 اردیبهشت 1403
کراتین مونوهیدرات (Creatine Monohydrate)

کراتین مونوهیدرات (Creatine Monohydrate)

فهرست مطالب

کراتین مونوهیدرات، یک ترکیب ضروری در بدن انسان است که به طور طبیعی در سلول‌های عضلانی موجود است. این ماده مهم برای ساخت و تجدیدسازی عضلات استفاده می‌شود. وظیفه اصلی کراتین در بدن، تأمین انرژی ضروری برای انجام فعالیت‌های ورزشی یا باربری اجسام سنگین است.

کراتین به طور گسترده در صنعت ورزش و بدنسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ورزشکاران و بدنسازان از مکمل‌های کراتین برای بهبود عملکرد و افزایش قدرت و حجم عضلات استفاده می‌کنند. با مصرف کراتین، مقدار آن در عضلات افزایش می‌یابد و عملکرد ورزشی بهبود می‌یابد.

از نظر شیمیایی، کراتین به عنوان یک آمینو اسید تشکیل شده است و شباهت‌های زیادی به سایر آمینو اسیدها دارد. در بدن انسان، کراتین می‌تواند از آمینو اسیدهای گلیسین، متیونین و آرژنین تولید شود. نصفی از کراتین مورد نیاز بدن از طریق مصرف غذاهایی مانند گوشت قرمز و ماهی تأمین می‌شود، در حالی که مابقی آن توسط کبد و کلیه‌ها از ترکیب آمینو اسیدها تولید می‌شود.

کراتین مونوهیدرات چیست؟

یک نوع مکمل کراتین است که بسیار محبوب و رایج است. کراتین مونوهیدرات با اتصال یک مولکول آب به کراتین، تشکیل می‌شود. به همین دلیل، به آن کراتین مونوهیدرات یا کراتین هیدراته نیز گفته می‌شود.پس با ما در این مقاله ازسایت هاریکا ایده همراه باشید تا به معرفی و شناخت کراتین مونوهیدرات (Creatine Monohydrate)  بپردازیم.

کراتین به طور طبیعی در بدن تولید می‌شود و ترکیبی از سه اسید آمینه گلیسین، آرژنین و متیونین است. در حقیقت، کراتین مهمترین منبع انرژی برای عضلات است و در انجام فعالیت‌های ورزشی و بلند کردن اجسام سنگین نقش بسیار مهمی دارد.

اگرچه بدن انسان قابلیت تولید کراتین را دارد، اما غذاهای حاوی کراتین نیز در رژیم غذایی ما وجود دارند. خصوصاً محصولات حیوانی مانند گوشت قرمز و ماهی، منابع غنی از کراتین هستند. اما برای افرادی که رژیم غذایی گیاهی یا وگان دارند، دریافت کراتین در سطح معمولی ممکن است دشوار باشد. به همین دلیل، استفاده از مکمل‌های کراتین می‌تواند برای آنها مفید باشد و کمک کند تا نیاز بدنشان به کراتین را تأمین کنند.

استفاده از کراتین مونوهیدرات به عنوان یک مکمل معمولاً در صنعت ورزش و بدنسازی رایج است. این مکمل می‌تواند بهبود قدرت و عملکرد ورزشی، افزایش حجم عضلات و بهبود بازسازی عضلانی را تسهیل کند. با این حال، مشورت با متخصص تغذیه یا پزشک قبل از شروع مصرف مکمل‌های کراتین، به خصوص برای افراد با مشکلات جدی سلامتی، توصیه می‌شود.

کراتین مونوهیدرات (Creatine Monohydrate)

نحوه عملکرد مکمل کراتین مونوهیدرات در بدن

نحوه عملکرد کراتین مونوهیدرات به عنوان یک مکمل در بدن به تحقیقات بسیاری برمی‌گردد. این مکمل به طور عمده در تمرینات مقاومتی کوتاه مدت و با شدت بالا موثر است و اثرات مثبتی روی عملکرد عضلات دارد.

کراتین مونوهیدرات با افزایش مقدار آب در سلول‌های عضلانی، بهبود هیدراتاسیون عضلات را فراهم می‌کند. این به معنای افزایش ذخیره آب در عضلات است که بهبود قابل توجهی در عملکرد ورزشی و واکنش به تمرینات سنگین دارد.

استفاده از کراتین مونوهیدرات می‌تواند به افزایش مقاومت و قدرت عضلات کمک کند. با مصرف منظم این مکمل، میزان کراتین در عضلات افزایش می‌یابد و این موجب افزایش قدرت و عملکرد ورزشی می‌شود. همچنین، استفاده از کراتین مونوهیدرات می‌تواند به افزایش حجم عضلات منجر شود که برای بدنسازان و ورزشکارانی که به دنبال افزایش اندازه عضلات هستند، جذاب است.

تحقیقات نشان داده است که استفاده از کراتین مونوهیدرات به طور کلی برای بدن ایمن و بدون ضرر است و مقادیر مناسب از این مکمل برای بدن مفید هستند. با این حال، همیشه توصیه می‌شود قبل از استفاده از هر گونه مکمل، با متخصص تغذیه یا پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که مصرف آن با وضعیت شخصی و هدف‌های ورزشی شما سازگار است.

چرا کراتین مونوهیدرات به عنوان بهترین مکمل کراتین شناخته می‌شود؟

مکمل کراتین یکی از مکمل‌های بدنسازی محبوب است که تاکنون بیش از ۲۰۰۰ مطالعه درباره آن انجام شده است. از بین انواع مختلف کراتین، مطالعات نشان می‌دهند که مونوهیدرات کراتین بهترین نوع است. دلایل علمی زیر برای این موضوع وجود دارد:

  • بر اساس بیشتر مطالعات، مصرف کراتین مونوهیدرات به ایمنی و بی‌خطر بودن معتبر است. در مقایسه با سایر اشکال کراتین، درباره مونوهیدرات کراتین اطلاعات بیشتری موجود است که ایمنی آن را تایید می‌کند.
  • از طریق مصرف کراتین مونوهیدرات می‌توان بهبود عملکرد ورزشی را بهتر از فرم‌های مایع و اتیل استر کراتین داشت.
  • مکمل کراتین مونوهیدرات در مقایسه با سایر اشکال کراتین، آسان‌تر در دسترس است و می‌توان آن را از فروشگاه‌ها و داروخانه‌ها به راحتی تهیه کرد.
  • هزینه مکمل کراتین مونوهیدرات نسبت به سایر اشکال کمتر است.

کراتین مونوهیدرات (Creatine Monohydrate)

فواید این مکمل چیست؟

تا به اینجای مطلب امیدواریم که درک مناسبی از مفهوم کراتین مونوهیدرات پیدا کرده باشید. برخی از مهم‌ترین فواید این مکمل عبارتند از:

  • افزایش حجم عضلات: مطالعات نشان می‌دهند که وقتی وزنه‌برداران از مکمل کراتین مونوهیدرات استفاده می‌کنند، نسبت به زمانی که در کنار تمرینات مقاومتی کراتین نمی‌مصرفند، حجم عضلات بیشتری به دست می‌آورند.
  • بر اساس صدها مطالعه، استفاده از کراتین در کنار تمرینات قدرتی، باعث بهبود قدرت، مقاومت و اندازه عضلات می‌شود و ورزشکاران کمتر احساس خستگی می‌کنند.
  • مصرف کراتین به ورزشکاران استقامتی کمک می‌کند تا بیشترین مقدار گلیکوژن را در عضلات ذخیره کنند و در طول تمرینات و مسابقات از آن بهره ببرند.
  • مصرف مکمل کراتین مونوهیدرات می‌توسط کمک کراتین به افزایش سطح فسفوکراتین در عضلات، میزان تولید ATP (آدنوزین تری‌فسفات) افزایش می‌یابد. ATP منبع اصلی انرژی برای عضلات است و با افزایش میزان آن، عضلات قادر به انجام تمرینات سنگین‌تر و بیشتر می‌شوند. این باعث می‌شود تا ورزشکاران بتوانند تمریناتشان را تا حداکثر ظرفیت انجام دهند و پتانسیل رشد و بهبود عملکرد خود را بیشتر کنند.

علاوه بر این، کراتین مونوهیدرات می‌تواند بهبود دهنده فعالیت‌های انرژی‌محور باشد مانند وزنه‌برداری، پرش و استقامت. همچنین، مصرف کراتین می‌تواند به تأخیر افت خستگی و جلوگیری از تجمع اسید لاکتیک در عضلات کمک کند.

اگرچه کراتین مونوهیدرات فواید متعددی دارد، اما ممکن است برخی از افراد به طور موقت عوارض جانبی مانند نفخ شکمی، سوء‌هاضمه، تغییرات وزن و یا مشکلات گوارشی داشته باشند. همچنین، مصرف بیش از حد کراتین مونوهیدرات ممکن است به کلیه‌ها و کبد آسیب برساند. بنابراین، قبل از مصرف هرگونه مکمل، توصیه می‌شود با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید و مقدار و نحوه مصرف مناسب را بررسی کنید.

آیا مصرف کراتین مونوهیدرات ایمن است؟

احتمالاً شایعات زیادی درباره عوارض مکمل کراتین شنیده‌اید. برخی افراد ادعا می‌کنند که مصرف این مکمل باعث آسیب رساندن به کبد و کلیه می‌شود، باعث کم‌آبی بدن می‌گردد یا باعث تخریب سلول‌های عضلانی (رابدومیولیز) می‌شود! حتی شاید شنیده باشید که کراتین برای نوجوانان و زنان خطرناک است!

با این حال، تحقیقات علمی هیچ یک از این عوارض را تایید نمی‌کنند. ایمنی مصرف کراتین در مقالات معتبر بارها تأیید شده است. عوارضی که درباره مکمل کراتین اشاره می‌شود، بیشتر برای افرادی رخ می‌دهد که به مقدار مصرف خود توجه نکرده و بی‌رویه این مکمل را بیش از حد توصیه شده مصرف می‌کنند. با این حال، به عنوان احتیاط، در صورتی که به بیماری‌های کبد و کلیه، مشکلات گوارشی، اختلال دوقطبی و ضربان قلب نامنظم مبتلا هستید، پیش از مصرف مکمل کراتین باید با پزشک مشورت کنید.

کراتین مونوهیدرات (Creatine Monohydrate)

بهترین زمان برای مصرف کراتین مونوهیدرات

اکنون می‌دانید که کراتین مونوهیدرات چیست و می‌توانید آن را در کدام زمان‌ها مصرف کنید. با این حال، در بیشتر منابع معتبر، بهترین زمان مصرف این مکمل قبل از شروع تمرینات ورزشی ذکر شده است. در روزهایی که استراحت می‌کنید و ورزش نمی‌کنید، می‌توانید این مکمل را همراه با وعده‌های غذایی خود یا در هر زمان دیگری که تمایل دارید، مصرف کنید.

مقدار و روش مصرف کراتین مونوهیدرات

برای افزایش سریع ذخایر کراتین در عضلات، می‌توانید مرحله بارگیری را انجام دهید. در این روش، برای مدت 5 تا 7 روز، روزانه 20 گرم کراتین مصرف کنید. می‌توانید این مقدار را به 4 وعده تقسیم کنید و هر بار 5 گرم مصرف کنید.

برای بهبود جذب کراتین در بدن، می‌توانید این مکمل را همراه با یک وعده غذایی حاوی کربوبرای جذب بهتر کراتین در بدن، می‌توانید این مکمل را همراه با یک وعده غذایی حاوی کربوهیدرات یا پروتئین بالا مصرف کنید.

پس از پایان دوره بارگیری، می‌توانید روزانه 3 تا 5 گرم کراتین مصرف کنید تا سطح بالای کراتین در عضلات حفظ شود. البته هیچ اشکالی ندارد اگر به طور کلی مرحله بارگیری را حذف کنید. در این صورت، ممکن است زمان بیشتری لازم باشد تا نتایج مصرف مکمل کراتین در بدنتان مشاهده شود.

توجه داشته باشید که قبل از شروع مصرف هرگونه مکمل، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، رعایت دستورالعمل‌ها و مقادیر توصیه شده برای مصرف کراتین مونوهیدرات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اشتراک گذاری در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *